* Gėlas vanduo. Vokiečių mokslininkų teigimu pusė litro gėlo vandens pagreitina medžiagų apykaitą iki 30 proc. Be to vanduo šalina iš organizmo toksinus.
* Žalioji arbata. Daugelis dietologų teigia, kad žalioji arbata medžiagų apykaitą skatinančių produktų lyderis. Tiesa, žaliosios arbatos poveikis medžiagų apykaitai labai jau trumpalaikis, todėl jos reikėtų išgerti kelis puodelius per dieną.
* Baltymai (vištienos krūtinėlė, kiaušinio baltymas). Mokslininkų įrodyta, kad baltymai labai reikalingi gerai medžiagų apykaitai ir riebalų masės mažinimui, keičiant ją raumenų mase.
* Greipfrutai. Pasak dietologų, šis kartokas vaisius gerina virškinimą ir greitina medžiagų apykaitą. Puse greipfruto ar stiklinė greipfruto sulčių prieš valgį padės greičiau atsikratyti nereikalingų kilogramų.
* Riebi žuvis (lašiša, skumbrė, upėtakis). Riebioje žuvyje gausu „gerųjų“ riebalų ir Omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios gerina virškinimo procesą ir spartina kalorijų deginimą.
* Aštrieji pipirai. Mokslininkų teigimu aštrieji pipirai skatina organizmą išskirti daugiau streso hormonų, nuo ko pagreitėja medžiagų apykaita.
* Brokoliai. Ši daržovė turi naudingos ląstelienos, kurią virškindamas organizmas sunaudoja daugiau kalorijų. Be to brokoliai gerina organizmui naudingų medžiagų įsisavinimą ir gelbsti nuo skrandžio problemų.
* Svogūnai stimuliuoja virškinimo procesus, aktyvina medžiagų apykaitą ir šalina iš organizmo nereikalingus skysčius.
* Cinamonas. Mokslininkų teigimu ketvirtis šaukštelio cinamono per dieną 20 kartų pagerina angliavandenių apykaitą.
* Imbieras šiek tiek pakelia kūno temperatūrą, taip spartindamas metabolizmo procesus. Taip pat imbieras mažina kenksmingo cholesterolio kiekį.